האם התכוונתם לשנות את פרטי המשלוח?
בלחיצה על כפתור ההמשך, המוצרים שבחרתם ימחקו מהסל-
ותוכלו להוסיף את המוצרים הזמינים לכם!
אפשר להפסיק לחפש - נמצא העציץ המנצח! הכירו את הסוקולנטים - עציצים יפים ועמידים, קלים לתפעול ותחזוקה, ומתאימים לגידול במגוון תנאים. טיפול בסוקולנטים כמעט ואינו דורש השקעה, מה שהופך אותם לאידיאלים כמתנה גם למי שלא רוצה להתחייב לגידול עציצים או פרחים. בקיצור, אמרתם עציץ בית - אמרתם סוקולנט. וזאת, על אף שהסוקולנטים דווקא ישמחו אם תחליטו לגדל אותם בחוץ.
הסוקולנטים הם קבוצה של צמחים עם עלים עסיסיים ובשרניים שיכולים לאגור מים בכמויות גבוהות מאוד, ולכן כמעט ולא נדרשת להם השקייה. זו הסיבה העיקרית שהסוקולנטים הפכו כל כך פופולריים. הם מסוגלים לגדול בתנאים יבשים, בתחזוקה מינימלית ועדיין להיראות רעננים ויפים. הסוקולנטים נחשבים היום עציצי נוי אהובים בבית, במשרד או בגינה.
כאמור, טיפול בסוקולנט לא דורש הרבה השקעה ולכן מרבית האנשים נהנים ממתנה שכזו. קבוצת הסוקולנטים אמנם אחידה בתכונותיה - צורך מינימלי בהשקייה ועמידות גבוהה בפני תנאי מזג אוויר צחיחים, אך היא מגוונת במראה שלה מבחינת צורה וצבע. המילה סוקולנטים מייצגת 60 משפחות שונות ויותר מעשרת אלפים זנים! מרבית הסוקולנטים ירוקים, אבל אפשר למצוא גם סוקולנטים ורודים, כחולים, סגולים, צהובים, כתומים ועוד. הצמח המושלם יהיה בצבע ובצורה שהכי הולמים את החלל שבו הוא יונח. לפי עקרונות הפנג שוואי, עדיף לבחור סוקולנטים עם עלים מעוגלים וירוקים, אבל אם העציץ מיועד לגינה - העיקרון הזה פחות רלוונטי.
איך מטפלים בסוקולנטים כדי להוציא מהם את המיטב? הסוקולנט שלכם יכול לעמוד גם ב-4-6 שעות שמש, אבל זה לא אומר שזה מה שכדאי לתת לו. נסו לחשוף את לעוד קצת שעות שמש במהלך היום, כדי להבטיח מראה חי ורענן. אם הסוקולנט שלכם נמצא בבית או במשרד - פשוט הניחו אותו ליד החלון, כדי שיספוג קצת מהשמש שבחוץ. היעדר חשיפה לשמש יגרום לצבע לדהות, וחבל. הצמח אמנם ישרוד, אבל יאבד מהיופי הפראי שלו. אם הסוקולנט שלכם חשוף להרבה מאוד שמש, הוא כנראה יצטרך יותר מים - ועדיין, לא נדרשת פה השקייה מרובה, כי כאמור הסוקולנט יודע לאגור נוזלים. לגבי טמפרטורה - טמפרטורת החדר היא לרוב האידיאלית כאן, אבל גם תנאים חמים או קרים יותר לא יפגעו בעציץ.
טיפול בסוקולנטים אמנם לא כולל השקייה מרובה, אבל זה לא אומר שצריך להזניח לחלוטין את העציץ. אין צורך להשקות על בסיס יומי או שבועי, אלא רק כשהצמח זקוק לכך. לרוב מדובר בפרק זמן של אחת לשבועיים. איך נדע שהסוקולנט שלנו דורש מים? בודקים אם האדמה שלו יבשה לחלוטין. אם האדמה מעט לחה - אפשר למשוך עוד קצת את ההשקייה. בדיקה תיעשה במגע או בהכנסת קיסם לעציץ - ממש כמו בדיקת אפייה של עוגה בתנור. מומלץ לנקז את מי ההשקייה, ולא לתת להם להיאגר בתחתית הצמח.
הסוקולנט הוא ממש צמח עצמאי, ולכן גם בגזרת הדישון והגיזום לא נדרשת השקעה של ממש. הדשן כמעט מיותר, ואפשר אם רוצים אחת לחודש לתת בוסט של דשן. זו לא חובה ואפשר גם לוותר. בשל העמידות הגבוהה של הסוקולנטים, מרבית המזיקים לא מהווים איום של ממש. נסו לבחון את הצמח אחת לכמה זמן ולראות שאינו מתחיל להרקיב או לחלות. אם זה קורה, בדקו שלא הצפתם אותו במים או לחילופין - מנעתם ממנו השקייה זמן ארוך מידי. טיפול בסוקולנט אינו אינטנסיבי, אבל אין הדבר אומר שלא נדרשת תחזוקה כלל.
אנחנו שוזרים מבצעים והנחות כל הזמן, שווה להירשם!