משלוחים מהיום להיום
להזמנות מהארץ 6561* מחו״ל 972-72-2569133+
מרכז הזמנות ארצי 6561*
מרכז הזמנות חו״ל 72-2569133 (972+)
תיאום משלוח

האם התכוונתם לשנות את פרטי המשלוח?

בלחיצה על כפתור ההמשך, המוצרים שבחרתם ימחקו מהסל-
ותוכלו להוסיף את המוצרים הזמינים לכם!

לאן להגיע?
מתי להגיע?

טיפול ברקפות: טיפים לגידול ותחזוקה נכונה

אחד הפרחים הנפוצים והיפים בישראל הוא הרקפת. אם קיבלתם במתנה זר או עציץ ואתם צריכים טיפים לטיפול ברקפות כדי להאריך את חייהן וליהנות מהן כמה שיותר - הגעתם למקום הנכון. כאן תמצאו את כל מה שצריך לדעת על הרקפת. 

הרקפת הוא פרח קסום בעל צורה ייחודית שאוהב טמפרטורות נמוכות. בארץ אפשר למצוא את הרקפת בגולן, בגליל, בשומרון וביהודה - והסיכוי הכי גדול הוא למצוא אותה פורחת בסדקי סלעים, ממש כלשון השיר המפורסם. למרות החיבה של הרקפות למזג אוויר קר, הפריחה של הרקפת די ארוכה ואפשר ליהנות ממנה לא מעט לאורך השנה, עד שמגיע החום הגדול וגורם להן להצהיב. הסוד טמון כמובן בתחזוקה נכונה. בארץ נפוצים שני סוגי רקפות - רקפת יוונית ורקפת מצויה. הרקפת נחשבת בישראל צמח מוגן ואסור לקטוף אותה.

מיקום אידיאלי לרקפת: איפה כדאי לשתול או למקם?

איך מטפלים ברקפת? קודם כל מניחים אותה במקום קריר. הטמפרטורה האידיאלית לרקפת הוא 5 עד 15 מעלות, ובהחלט צריך לקחת זאת בחשבון כשבוחרים את המקום שבו שותלים או מניחים את הרקפת. רצוי להימנע מלהניח את הרקפות תחת שמש ישירה, ותמיד מומלץ לבחור מקום מאוורר. אם הרקפת בתוך הבית, היינו ממליצים למקם אותה ליד חלון, במטבח או בסלון, אבל לא בזווית ישירה לשמש. טיפ מנצח לטיפול ברקפת הוא להוציא אותה החוצה במהלך הלילה, ולתת לה לספוג את האוויר הקריר.

הכנת הקרקע או העציץ

טיפול ברקפת לא מצריך הרבה דשן. למעשה, כמעט ואין צורך בהכנה מקדימה של הקרקע או בדישון טרם שתילת הרקפות. כמו כן, אין צורך להכביר בדשן תוך כדי תחזוקת הפרח. אחת לכמה חודשים אפשר לדשן מעט את אדמת הרקפת בדשן מותאם לצמחים פורחים, אבל עדיף שלא להעמיס על הפרח.

השקיה נכונה: כמה ומתי להשקות?

גם כאן, ממש כמו במקרה של הדשן, עדיף שלא להעמיס על הרקפת. כמובן שחשוב להשקות, אבל השקיית יתר או השקייה מרובה תוביל לתוצאה ההפוכה - ותגרום לרקפת לנבול. טרם ההשקייה בדקו את מצב האדמה - אם היא לחה - הימנעו מהשקייה נוספת. העדיפו מים בטמפרטורת החדר - לא קרים מידי ולא חמים, והשקו מסביב לפרח, ולא במגע ישיר. טיפ חשוב נוסף לטיפול ברקפות - לוודא שאין מים עומדים בתחתית העציץ.

תחזוקה שוטפת: דישון, גיזום וניקוי פרחים נבולים

הידעתם? הרקפת חובבת הטמפרטורות הקרות נכנסת בעונה החמה לתרדמת קיץ. הבשורות הטובות: זה לא אומר שהיא מתה! אפשר להחיות את הרקפת כשהטמפרטורות ירדו שוב. לכן, אם העלים מתחילים להצהיב והעונה החמה מתקרבת - דעו שזו הסיבה, ושמרו על העציץ לעונה הקרה. הקפידו להשקות מידי פעם וחכו בסבלנות לימים הקרירים הבאים.

טיפול ברקפות דורש גם פינוי עלים או פרחים נבולים. אם נתקלתם בכאלה - הוציאו בעדינות ונסו להימנע כמה שיותר מפגיעה בגבעול. טיפ נוסף הוא הבחירה בכלי. אם הרקפת משמשת אתכם לזמן קצר - כל ואזה תתאים לה. אם אתם בקטע של לטפח את הרקפת למשך זמן ארוך יותר - העדיפו עציץ מותאם, שגם מנקז את הנוזלים. זוכרים? הצטברות המים עלולה להזיק לפרח.

הנאה מהיופי של הרקפת לאורך זמן

רקפת הוא צמח קסום, ורוד, מתקתק ורומנטי, ותוספת שלו בבית או בגינה היא מתנה של ממש. כדי ליהנות מיופיה של הרקפת לאורך זמן חשוב לטפל בה בצורה הנכונה לה, תוך הבנת מאפייני הפרח - כמו חיבה לטמפרטורות נמוכות וצורך מועט בהשקייה ודישון. שמירת על בריאות הרקפת תבטיח לכם הנאה מיופי אינסופי כל בוקר מחדש.

רוצה לקבל הטבות, טיפים ועוד הפתעות?

אנחנו שוזרים מבצעים והנחות כל הזמן, שווה להירשם!

    בהזנת כתובת המייל מאשרים קבלת תוכן פרסומי מאתר זה.